1. 1.5 cawan tepung gandum
2. 1 sudu teh soda birkabonat
3. 0.5 cawan minyak masak
4. 2 sudu besar susu pekat
5. 1 sudu besar marjerin
6. 2 biji telur ayam
7. 1 cawan gula
8. 1 cawan air panas
9. Esen vanilla
Cara-cara
1. Masak gula sampai keperangan, apabila sudah keperangan masukan air panas dengan berhati hati dan kacau. Tutup api dan biar kan sejuk. Ketepikan.
2. Ayak tepung gandum bersama soda birkabonat. Ketepikan.
3. Blender bahan 3-6 sampai hancur, kemudian masuk Esen vanilla, kemudian masuk tepung half. Blend. Kemudian masukan gula Hangus yang telah dicampur kan dengan air. Blend. Kemudian masuk kan lebihan tepung. Blend.
4. Masukan hasil blend ke dalam bekas, dan ketepikan. Biar kan selama 45 minit
5. Sapu kan minyak pada acuan. Masuk kan hasil blend dalam acuan isi separuh sahaja ,
No comments:
Post a Comment