Thursday, 31 May 2018

Resepi Biskut Kacang Mazola Klasik

Bahan-bahan:

1. 2 cawan kacang tanah( disangai dan kisar)
2. 1 ½ cawan gula aising
3. 3 cawan tepung gandum
4. Sedikit garam halus
5. ½ botol minyak mazola ( botol kecil) agak2 sampai boleh bentuk bulat2
6. Kuning telur dan kacang tanah untuk hiasan...


Cara-caranya:
1. Campurkan semua bahan ke dalam mangkuk...
2. gaul sampai boleh bentuk bulat2...
3. Bakar 20 minit 180 darjah...siap.
Budak-budak pun boleh buat...senang mudah dan cepat...

Nota: 
1. Korang boleh tukarkan minyak mazola kepada minyak jagung, sebab minyak mazola pun harga dia agak mahal. haha
2. Disangai tu bermaksud, goreng kacang dengan api yang perlahan dan tanpa menggunakan minyak.




Resepi  ini adalah daripada group Masak Apa Hari Ni..(MAHN) oleh Noor Lela

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...