1. 1 cawan minyak sapi (Cairkan)
2. 3/4 cawan gula kastor (halus
3. 2 cawan tepung gandum
4. Hirisan ceri
Cara-cara:
1. Ayak tepung dan gula kastor bersama-sama supaya adunan tidak berketul.
2. Masukkan tepung dan gula yang di ayak ke dalam satu bekas
3. Kemudian masukkan minyak sapi
4. Gaul sehingga menjadi doh
5. Ambil sudu kecil, bentukkan bulat supaya sama saiz
6. Bentukkan tepung bulat-bulat di atas tapak tangan.
7. Letakkan hirisan ceri di atas bahagian tengah biskut
8. Bakar pada suhu 170 darjah celcius atas dan bawah selama 20-25 minit
9. Sejukkan dan siap untuk dimakan
10. Nak lagi sedap, lepas bakar sejukkan dan golek kan biskut dalam gula kastor
Resepi ini adalah daripada group Masak Apa Hari Ni.. (MAHN) dan daripada FashaFer Mazmy
#resepi biskut suji simple
#biskut suji 3 bahan
#biskut suji 3 bahan
#biskut suji express
No comments:
Post a Comment